PROGRAM ÖZETİ
Bağlı Olduğu Bölüm Elektronik ve Otomasyon
Alınan AKTS Toplamı 120
Mezun Olanların Alacakları Unvan Elektronik Teknikeri
Kontenjan 25
 
Genel Bilgi
Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Elektronik Teknolojisi Programı, 2022 yılında Harran Üniversitesi Şanlıurfa 2.OSB’deki yerleşke içinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Program, tekniker adaylarına eğitim imkânı sağlamaktadır.
Program, MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları Geliştirme Projesi kapsamında, Örgün öğretim olarak her yıl 25 öğrenci kontenjan ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.
Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte elektronik cihazlara ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Her üretim süreci bir elektronik ekipmana ihtiyaç duymaktadır. Bu alanlar gıda, tekstil, giyim üretim, sağlık ve daha sayabileceğimiz birçok alanı kapsamaktadır. Bu alanlarda kullanılan bütün cihazlar bu programın çalışma alanı kapsamındadır.
Bu işlevlere sahip Elektronik Teknolojisi alanlarında; donanımlı, bu teknolojilerin kurulum, servis, bakım, onarım ve işletmesini yapabilecek birikimi olan ve hem onarım hem de tasarım yapabilecek şekilde kullanabilecek nitelikte teknik elemanlara ihtiyaç duymaktadır.
Elektronik Teknolojisi Programı öğrencilere, doğrudan sektörün ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacak teorik ve pratik uygulamalarla teknik eleman olma becerisi sağlamaktadır.

Programın Amacı
Elektronik Teknolojisi standartlarına uygun olarak sistem kuran, servis ve bakım işlerini yapan ve mesleğinde iş planlaması yapabilen, mesleki etik sorumluluğunu kavramış, mesleğindeki gelişmeleri takip edebilen yaşam boyu öğrenme becerisine sahip nitelikli elemanlar yetiştirmektir.

Programın Hedefi
Elektronik Teknolojisi alanlarında artan ihtiyacı en hızlı ve kolay yollarla karşılayabilen, çağdaş bilgi ve becerilere sahip teknikerler yetiştirmektir.

Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Elektronik Teknolojisi önlisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.

Mezuniyet Şartları
Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı, derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4,00 üzerinden en az 2,00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler, mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, bir de staj yapılması, mezuniyet için aranan şarttır.

İş Bulma İmkânları:
Elektronik Teknolojisi Programını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler;
Fabrikalarda, beyaz eşya servislerinde, kendi işyerlerinde elektronik malzeme üreten kamu ve kurum ve kuruluşlarında istihdam edilir.

Dikey Geçiş Sınavı ile geçilebilen Programlar
Ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan mezunlar gerekli sınavlara katılarak, bilgisayar mühendisliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, biyomedikal mühendisliği,  elektrik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği, enerji yönetimi, fizik, fizik mühendisliği, havacılık elektrik ve elektroniği, kontrol ve otomasyon mühendisliği, mekatronik mühendisliği, meteoroloji mühendisliği, uçak elektrik ve elektroniği, uzay bilimleri ve teknolojileri, uzay mühendisliği ve yazılım mühendisliği gibi lisans bölümlere dikey geçiş yapabilirler.
  
AKADEMİK PERSONEL İletişim Dahili
Öğr. Gör. Dr. Fatma Zuhal ADALAR  fzadalar@harran.edu.tr  
Öğr. Gör. Hikmet KIRMIZITAŞ  hkirmiztas@harran.edu.tr  
Öğr. Gör. Abdulkadir AKARSU  kadir275@harran.edu.tr  
 

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORLARI

DERS PROGRAMLARI

Avrupa'daki Üniversite Eğitim Ücretleri
 

AKADEMİK TAKVİM

KÜTÜPHANE

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS)

HARUZEM

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

MEZUN PORTALI

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

(Öneri, İstek, Şikayet, Bilgi Talebi)

http://kys.harran.edu.tr/

YETENEK KAPISI