PROGRAM ÖZETİ
Bağlı Olunan Bölüm Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri
Alınan AKTS Toplamı 120
Mezun Olacakların Alacakları Unvanı Giyim Üretim Teknikeri
Kontenjan 40
 
Genel Bilgiler
Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü Giyim Üretim Teknolojisi Programı, 2021 yılında Harran Üniversitesi Şanlıurfa 2.OSB’deki yerleşke içinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Program, tekniker adaylarına eğitim imkânı sağlamaktadır.
Program, MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları Geliştirme Projesi kapsamında, halen Örgün öğretim olarak her yıl 40 öğrenci kontenjan ile eğitim ve öğretime devam etmektedir. 
Hazır giyim sektörü, üretim ve istihdamdaki büyük ağırlığıyla ülkemiz ekonomisinin lokomotif sektörlerinden birisidir. Hazır giyim sanayisi esnek üretim yapısına sahip, değişen moda eğilimlerine uyum sağlayarak yüksek katma değere sahip, modaya uygun ürünler üreterek ihtiyaca karşılık vermeye çalışmaktadır. Değişen koşullara uyum sağlayabilmek, sektör eğilimlerini önceden tahmin edebilmek, esnek eğitim modelleri ve programları oluşturarak iş dünyası ile işbirliğinin sürekliliğini sağlamak bölümümüz için önem arz etmektedir.
 
Programın Amacı
Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde açılan Giyim Üretim Teknolojisi Programı ile teknolojinin hızlı gelişimi göz önünde bulundurularak, sektörün devamlılığı için teknolojik ve yapısal gelişmelere uyum sağlayabilecek, sürekli değişim ve gelişime açık, ürünü tanıyan ve üretim süreçlerine hakim olan, üretebilme ve yönetebilme becerilerine sahip; sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilen nitelikli ara eleman yetiştirmek amaçlanmaktadır.
 
Programın Hedefi
Hazır Giyim Sektöründe artan ihtiyacı en hızlı ve kolay yollarla karşılayabilen, çağdaş bilgi ve becerilere sahip teknikerler yetiştirmektir.
 
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Giyim Üretim Teknolojisi önlisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
 
Mezuniyet Şartı
Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı, derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4,00 üzerinden en az 2,00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler, mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, bir de staj yapılması, mezuniyet için aranan şarttır.
 
İş Bulma İmkanları
Konfeksiyon işletmelerinde; modelhane, kesimhane, dikimhane, ütü-paket departmanları başta olmak üzere birçok departmanda görev alma imkânları vardır. Butik ve moda evlerinde görev alma, aynı zamanda kendi iş yerlerini açabilme imkânları vardır. Halk Eğitim Merkezlerine ve belediyelere bağlı eğitim merkezlerinde usta öğretici olarak görev yapabilme imkânları vardır.
 
Dikey Geçiş Sınavı İle Geçiş Yapılabilecek Programlar
Giyim Üretim Teknolojisi Programı mezunları mezuniyet sonrasında ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Lisans Programlarına geçiş yapabilmektedir.
2023 Dikey Geçiş Kılavuzu Tablo 2’ye göre Giyim Üretim Teknolojisi Ön Lisans Mezuniyet Alanı Tercih Yapılabilecek Lisans Programları:
  • Moda Giyim Tasarımı
  • Moda Tasarımı
  • Tekstil
  • Tekstil Mühendisliği
  • Tekstil Tasarımı
  • Tekstil ve Moda Tasarımı
 
AKADEMİK PERSONEL  İletişim Dahili
Öğr. Gör. Fahrünnisa SAYIM  fahrunnisasayim@harran.edu.tr   2972
Öğr. Gör. Fatma KAYA  f-kaya@harran.edu.tr  
Öğr. Gör. İsmail BALTACI  ismailbaltaci@harran.edu.tr  
 
 

BİRİM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORLARI

DERS PROGRAMLARI

Avrupa'daki Üniversite Eğitim Ücretleri
 

AKADEMİK TAKVİM

KÜTÜPHANE

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS)

HARUZEM

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

MEZUN PORTALI

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

(Öneri, İstek, Şikayet, Bilgi Talebi)

http://kys.harran.edu.tr/

YETENEK KAPISI